FILMS

PROFIEL

BEHIND THE SCENES

NIEUWS

CONTACT

NL | ENGLISH

Tangerine Tree produceert creatieve auteurgedreven films

en verwelkomt experiment en durf.

NIENKE KORTHOF - PRODUCENT
Studeerde in 2008 af als Master of Fine Arts aan St. Joost.
Van 2005 werkzaam als producent, curator, programmeur, adviseur: o.a. Into The Great Wide Open, Interference - Kunst&Wetenschap, IDFX, Film+Design Festival en Science Park Amsterdam. Van 2012 tot 2015  uitvoerend producent bij Zuidenwind Filmprodukties, o.a. de films: Wild Zwijn (NTR), Asielzoeka’s (IKON), Veteranen (NCRV), Ninnoc (NTR).

WILLEM BAPTIST - CREATIEF PRODUCENT
Zijn werk als regisseur is wereldwijd vertoond (IDFA, HotDocs, IFFR, Toronto, Karlovy Vary, BFI London, AFI Docs, Slamdance, Visions du Réel). Hij won meerdere internationale prijzen waaronder de Kinderkast Jury Prijs, Golden Gate Award en werd genomineerd voor een Gouden Kalf. Als producent was hij een van de oprichters van het productiebedrijf Kaliber Film en co-produceerde oa de speelfilm Lifelong (Berlinale) en schreef de film Young Wrestlers (Berlinale). Hij is een alumni van de IDFA workshop, Berlinale Talent Campus en Cinemart Producers Lab.

MAIRE HAVERKORT – PRODUCTIE ASSISTENT

In 2012 studeerde Maire af aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden, als Bachelor of Music. Sinds 2011 is ze werkzaam voor het muziekfestival Into The Great Wide Open. Als freelance projectleider is ze o.a. werkzaam bij IDFA DocMarket, Welcome to the Village, Lowlands en TivoliVredenburg.

LIZA WOLTERS – COMMUNICATIE / PRODUCTIE ASSISTENT

Liza studeerde in 2014 af aan AKV|St. Joost en sindsdien betrokken bij diverse organisaties als productie assistent en communicatie medewerker.

MANDY POSTHUMA - ACCOUNTANCY

TANGERINE TREE is een onafhankelijk productiebedrijf gevestigd in Rotterdam. Tangerine Tree stelt zich ten doel hoogwaardige, creatieve, auteurgedreven films en culturele projecten te produceren, zet zich in voor kruis- bestuivingen op artistiek vlak en verwelkomt experiment en durf.

 

Tangerine Tree werkt hiervoor samen met Nederlandse en buitenlandse televisiezenders, distributeurs en salesagents. Films van Tangerine Tree hebben meerdere internationale prijzen in de wacht gesleept en zijn vertoond op diverse film festivals zoals Berlijn, IDFA, IFFR, AFI Docs, CPH: DOX, Thessalonniki en DOC NYC.